Регистрация

Сладкиш с маслен крем

Автор:
Savatova
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
630
Оцени рецептата

За масления крем:

225 г крема сирене, меко

1 яйце

1/4 ч захар

3 с.л. мляко

2 с.л. масло, меко

1 с.л. царевично нишесте

1 ч.л. ванилов екстракт

За блата:

115 г неподсладен шоколад

1/2 ч масло, меко

2 ч захар

2 яйца

2 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1 1/3 ч мляко

1 1/2 ч.л. ванилов екстракт

За глазурата:

60 г неподсладен шоколад

1/4 ч масло

3 3/4 ч пудра захар

1/2 ч мляко

1 1/2 ч.л. ванилов екстракт

 

За масления крем: Смесете крема сиренето, яйцето и захарта в купа до гладкост. Постепенно добавете 2 супени лъжици мляко, маслото, царевичното нишесте и екстракта от ванилия. Добавете още 1 с.л. мляко, ако е необходимо, за да се получи гладка консистенция. Заделете. За блата: Разтопете шоколада на водна баня и оставете да се охлади. Разбийте на крем маслото и постепенно се добавят 2 чаши захар, като се разбива през цялото време. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта. Добавете ги при маслото, като редувате с млякото, като започнете и завършите с брашнената смес. Разбърквайте след всяко добавяне. Добавете разтопения шоколад и ванилията. Разпределете половината шоколадово тесто в намаслена и набрашнена правоъгълна тава. Изсипете заделената маслена смес върху шоколадовото тесто. Покрийте с останалата шоколадова смес. Печете на 180С докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се в съда. За глазурата: Смесете шоколада и маслото на водна баня. Когато водата заври, намалете огъня и варете, като се разбърква, докато се разтопят шоколадът и маслото. Отстранете от огъня. Оставете да изстине. Добавете пудрата захар и половината от млякото, като разбивате на средна скорост. Добавете ванилията и още мляко, колкото е необходимо, за да се получи паста. Намажете кейка, след като се е охладил.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта