Сладки "Мишел"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1/2 ч масло, меко
1/2 ч мазнина за сладкиши, мека
1 1/2 ч захар
2 яйца
2 3/4 ч брашно
2 ч.л. винен камък
1 ч.л. сода за хляб
¼ чаена лъжичка сол
За захарната смес:
2 с.л. захар
2 ч.л. смляна канела
1 ч.л. индийско орехче
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200С.
Смесете старателно в купа маслото, мазнината, захарта и яйцата. Смесете с пресятото брашно, винения камък, содата и солта. Оставете в хладилника. Оформете топки от по пълни чаени лъжички. Оваляйте в захарната смес, като оставите малка част непокрита. Поставете с непокритата страна надолу върху немазана тава на 5 см една от друга. Леко приплескайте с дъното на чаша. Пече се около 6 - 8 минути или докато почти стегне. Извадете от тавата.
За захарната смес:
Смесете всички съставки в купа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ