Салата Цезар с пикантни крутони
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 скилидка чесън, разполовен
1/2 ч лека майонеза
2 с.л. червен винен оцет
2 ч.л. дижонска горчица
2 ч.л. бяло вино
сос Уорчестър
1 ч.л. паста от аншоа
1/4 ч.л. пипер
2 с.л. зехтин
3/4 ч.л. универсална подправка за пилешко
1 скилидка чесън, счукан
2 ч кубчета хляб
18 ч накъсана маруля
1/3 ч настърган пармезан
Смесете майонезата и следващите 5 съставки с чесъна и в кухненски робот и разбийте, докато са добре смесени. Покрийте и охладете за най-малко 1 час. Смесете зехтина, универсалната подправка и чесъна в купа за микровълнова фурна. Сложете в микровълновата фурна за 20 сек. Добавете кубчетата хляб и разбъркайте внимателно, така че да се покрие. Разпределете хлебните кубчета на един слой в тавичка и се пече на 200С в продължение на 15 минути или до златисто кафяво. Поставете марулята в голяма купа. Добавете дресинга и разбъркайте внимателно, така че да се покрие. Поръсете със сиренето и покрийте с крутони.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ