Регистрация

Салата Цезар

Автор:
margarita
|
Дата:
17 Sep
|
Видяна:
700
Оцени рецептата

1 маруля, измита и подсушена

1/4 ч зехтин

1 скилидка чесън, счукан

1 яйце

2 с.л. лимонов сок

1 с- 2 ч червен винен оцет

1/2 ч.л. сос Уорчестър

4 - 6 филета аншоа, нарязани (по желание)

1/4 ч настърган пармезан

Прясно смлян черен пипер

1 ч крутони

 

Накъсайте листата маруля на хапки и поставете в голяма купа за салата. Комбинирайте зехтина и чесъна и смесете с марулята. Потопете яйцето във вряща вода точно за 1 минута. Счупете яйцето върху салата, поръсете с лимонов сок, оцет и сос Уорчестър и се разбърква много добре. Добавете аншоата (по желание), сиренето, черния пипер и крутоните. Смесете внимателно и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта