Салата Цезар
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2-3 големи скилидки чесън
6 - 8 аншоа филета, отцедени
1 с.л. дижонска горчица
Сол и прясно смлян черен пипер
1/2 ч зехтин
5 с.л. пресен лимонов сок
1 малко яйце
1 голяма глава маруля
1/2 ч настърган пармезан
За крутоните:
1 с.л. масло
5 с.л. зехтин
2 малки скилидки чесън, фино счукани
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. мащерка
5 филийки стар хляб (коричките отстранени), нарязан на 1 см кубчета
Сложете чесъна в кухненски робот и разбийте. Добавете аншоата и разбийте до смесване. С работещ мотор, добавете зехтина на тънка струя докато се сгъсти. Добавете лимоновия сок и яйцето; разбийте за няколко секунди, до смесване. Накъсайте листата от маруля на хапки и поставете в голяма купа за салата. Полейте дресинга и разбъркайте. Поръсете с пармезана с сиренето и покрийте с крутони. Сервирайте веднага, с мелничка пипер отделно.
На крутоните: Разтопете маслото със зехтина в голям тиган. Добавете чесъна, ригана и мащерката. Запържете хлебните кубчета, докато леко покафенеят. Прехвърлете върху хартия, за да се отцедят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ