Регистрация

Салата Цезар

Автор:
alexander
|
Дата:
15 Sep
|
Видяна:
638
Оцени рецептата

2-3 големи скилидки чесън

6 - 8 аншоа филета, отцедени

1 с.л. дижонска горчица

Сол и прясно смлян черен пипер

1/2 ч зехтин

5 с.л. пресен лимонов сок

1 малко яйце

1 голяма глава маруля

1/2 ч настърган пармезан

За крутоните:

1 с.л. масло

5 с.л. зехтин

2 малки скилидки чесън, фино счукани

1 ч.л. риган

1/2 ч.л. мащерка

5 филийки стар хляб (коричките отстранени), нарязан на 1 см кубчета

 

Сложете чесъна в кухненски робот и разбийте. Добавете аншоата и разбийте до смесване. С работещ мотор, добавете зехтина на тънка струя докато се сгъсти. Добавете лимоновия сок и яйцето; разбийте за няколко секунди, до смесване. Накъсайте листата от маруля на хапки и поставете в голяма купа за салата. Полейте дресинга и разбъркайте. Поръсете с пармезана с сиренето и покрийте с крутони. Сервирайте веднага, с мелничка пипер отделно.

На крутоните: Разтопете маслото със зехтина в голям тиган. Добавете чесъна, ригана и мащерката. Запържете хлебните кубчета, докато леко покафенеят. Прехвърлете върху хартия, за да се отцедят.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта