Салата с телешки стек
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 телешки стек
6 с.л. зехтин
2 с.л. пресен лимонов сок
450 г гъби, нарязани на филийки
4 ч.л. винен оцет
1 скилидка чесън, счукан
1 с.л. пресен магданоз, нарязан
1/2 ч.л. сушен керевиз
1/2 ч.л. сушен босилек
1/2 ч.л. сушена мащерка
1/4 с.л. семена синап
Сол на вкус
Пипер на вкус
1 ч червен лук, нарязан на филийки
1 глава червена маруля, накъсана
450 г чери домати
Изпечете месото на скара; оставя се да изстине, след което се нарязва на ивички от по 5 см. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган, добавете лимоновия сок и задушете гъбите в сместа. Заделете да се охлади. В купа, разбийте оставащия зехтин, оцета, чесъна, подправките, горчицата, солта и черния пипер. Добавете месото, гъбите и нарязания лук. Разбъркайте и оставете сместа да се маринова за един час. Подредете марулята в голяма чиния и покрийте със сместа от месо-гъби-лук-винегрет. Поръсете с магданоз. Украсете с чери домати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ