Регистрация

Салата с пъпеш и сърцевина от палма

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
762
Оцени рецептата

За дресинга:

2 ч.л. семена синап

2 ч.л. мед

2 с.л. манго чътни

6 с.л. сок от лайм

1/3 ч портокалов сок или

Зехтин

Сол и прясно смлян черен пипер - на вкус

За салатата:

400 г консервирана палмова сърцевина, отцедена

1 зрял пъпеш медена роса

1 зрял пъпеш канталупа

Накъсана маруля

 

В малка купа, смесете горчицата, меда, чътнито и 4 супени лъжици лимонов сок. Постепенно разбийте със зехтина. Добавете сол и черен пипер на вкус, след това прецедете дресинга през сито, за да отстраните големите парчета чътни. Накълцайте сърцевината и оставете настрана. Махнете корите и семената на пъпешите и се нарязват на хапки. Поднесете върху маруля, полято с дресинга.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта