Регистрация

Салата с пилешко и пикантен фъстъчен сос

Автор:
марина цекова
|
Дата:
12 Oct
|
Видяна:
588
Оцени рецептата

680 г пилешки гърди

1 стрък зелен лук, нарязан

1 малко парче пресен джинджифил, счукан

1 с.л. сухо шери

1/2 ч.л. сол и захар

2 ч вода

1 ч салата айсберг, накъсана

Пресен кориандър

За фъстъчения сос:

1 1/2 с.л. фъстъчено масло

2 1/2 с.л. зехтин

2 с.л. соев сос и захар

2 ч.л. бял оцет

1/2 ч.л. сусамово олио

1/2 ч.л. смлян червен пипер

1 с.л. наситнен зелен лук

 

Поставете пилешкото в 2-литрова тенджера с лука, джинджифила, шерито, солта, захарта и водата. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 20 минути. Сваля се от огъня и се оставя да престои, докато пилето се охлади достатъчно, за да можете да го обезкостите. Прецедете бульона и запазете за супа. Махнете и изхвърлете кожата от пилешкото. Извадете месото от костите, след което накъсайте месото на дълги парчета.

За соса: Смесете фъстъченото масло и зехтина. Прибавете соевия сос, захарта, оцета, сусамовото олио, червения пипер, зеления лук и магданоза.

Сложете купчина от маруля в чиния за сервиране. Подредете накъсаното пилешко върху зелената салата. Поръсете с фъстъчения сос.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта