Салата с печено пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 обезкостени и без кожа пилешки гърди, половинки, нарязани на широки ленти
2 с.л. соев сос
2 с.л. сусамово олио
2 с.л. лимонов сок
2 ч.л. захар
1/2 ч бадеми, препечени
1 голямо зряло манго, нарязано на кубчета
1 консерва нарязани водни кестени, изплакнати и отцедени (225 г)
6 ч накъсана маруля
1. Загрейте фурната до 180ºС.
2. В малка купа разбийте соевия сос, сусамовото олио, лимоновия сок и захарта; разделете наполовина. Смесете половината смес със сос соев с пилешките ленти и заделете половината за салатата.
3. Набодете месото на шишчета и изпечете за около 4 минути от всяка страна или до готовност.
4. Смесете бадемите, мангото и марулята в голяма купа. Когато месото се изпече, го добавете към салата и смесете с останалия соев сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ