Регистрация

Салата с див ориз и лешници

Автор:
george
|
Дата:
10 Jan
|
Видяна:
979
Оцени рецептата

3/4 ч див ориз

1/2 ч.л. сол

1/2 ч лешници

5 с.л. касис

Сокът на 1 портокал

Цитрусов винегрет с лешниково олио

1 малка грудка див копър, нарязаня на малки кубчета

1 ябълка

Прясно смлян черен пипер

Сол

 

Загрейте фурната до 180С. Изплакнете ориза и се накисва във вода за половин час, след това се подсушава. Добавете 4 чаши прясна вода и сол и оставете да заври. Варете, покрит на слаб огън, докато поомекне, около 30 до 35 минути. Изсипете сварения ориз в гевгир и го оставете да се отцеди за кратко. Докато оризът се готви, препечете лешниците във фурната, от 7 до 10 минути, или докато усетите аромата. Оставете да се охладят за няколко минути, след това ги разтрийте с кърпа, за да премахнете обелките. Нарежете лешниците наедро. Изплакнете на касиса в топла вода и отцедете, след това покрийте с портокалов сок и оставете да кисне, докато е необходимо. Подгответе винегрета като смесите равни количества цитрусов сок и лешниково олио. Добавете накиснатия касис и копъра към топлия ориз и смесете с дресинга. Точно преди сервиране, нарежете ябълката на малки парченца и добавете към ориза, заедно с лешниците и разбъркайте. Подправете с прясно смлян черен пипер и допълнително сол, ако е необходимо и сервирайте.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта