Салата с гъби и корен от целина
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
15 г сушени гъби
1/2 ч вряща вода
1 с.л. олио
2 големи глави лук, нарязан на филийки
1 голям корен от целина (около 450 г) обелен, нарязан на парчета
450 г гъби, почистени
1 голяма круша, обелена и нарязана на малки парчета
6 ч пилешки бульон
3 с.л. бита сметана
Сол
Прясно смлян черен пипер
Сложете сушените гъби в малка чиния. Добавете врящата вода. Заделете да се накиснат. Сгорещете олиото в тенджера. Добавете лука. Гответе на умерен огън, докато омекне, около 5 минути. Добавете целината, половината гъби, крушата и 4 чаши бульон. Оставете да заври. Оставете на слаб огън, докато целината омекне (около 25 минути). Нарежете останалите гъби на тънки филийки. Заделете. Прецедете твърдите остатъци от течността, запазете и двете. Прецедете сушените гъби от течността, запазете и двете. Пюрирайте твърдите частици и сушените гъби в блендера, докато сместа е напълно гладка. Върнете в съда. Прибавете заделените течности, останалия бульон и гъбите на филийки. Оставете на слаб огън покрито за 10 минути. Добавете сметана и вода, за да разредите супата, ако е необходимо. Доовкусете, ако е необходимо. Сгорещете добре, но без да завира. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ