Регистрация

Салата с гъби и корен от целина

Автор:
тодорова
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
598
Оцени рецептата

15 г сушени гъби

1/2 ч вряща вода

1 с.л. олио

2 големи глави лук, нарязан на филийки

1 голям корен от целина (около 450 г) обелен, нарязан на парчета

450 г гъби, почистени

1 голяма круша, обелена и нарязана на малки парчета

6 ч пилешки бульон

3 с.л. бита сметана

Сол

Прясно смлян черен пипер

 

Сложете сушените гъби в малка чиния. Добавете врящата вода. Заделете да се накиснат. Сгорещете олиото в тенджера. Добавете лука. Гответе на умерен огън, докато омекне, около 5 минути. Добавете целината, половината гъби, крушата и 4 чаши бульон. Оставете да заври. Оставете на слаб огън, докато целината омекне (около 25 минути). Нарежете останалите гъби на тънки филийки. Заделете. Прецедете твърдите остатъци от течността, запазете и двете. Прецедете сушените гъби от течността, запазете и двете. Пюрирайте твърдите частици и сушените гъби в блендера, докато сместа е напълно гладка. Върнете в съда. Прибавете заделените течности, останалия бульон и гъбите на филийки. Оставете на слаб огън покрито за 10 минути. Добавете сметана и вода, за да разредите супата, ако е необходимо. Доовкусете, ако е необходимо. Сгорещете добре, но без да завира. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта