Салата с бейби спанак и доматен винегрет
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 с.л. доматено пюре
1 с.л. тамаринд
1/2 с.л. лук шалот, нарязан ситно
1/4 ч бял винен оцет
1 1/4 ч зехтин
1/4 ч.л. едра сол
1 щипка черен пипер
1 глава червен лук
1 1/2 с.л. балсамов оцет
6 ч бейби спанак
Поставете доматеното пюре, тамаринда, лука и оцета в блендер и разбъркайте добре. Бавно се добавя зехтинът, капка по капка в началото, след това бавно при постоянна струйка, докато всичкото се поеме от сместа. Добавете солта. За лука: Обелете и нарежете 1 голяма глава червен лук на филийки, достатъчно дебели, че да не се разпаднат, когато ги готвите. Намажете със зехтин и изпечете на скара до омекване. Сложете ги в купа с 1-1/2 с.л. балсамов оцет и разклатете, така че филийките да се отделят на пръстени. Измийте и подсушете една средно голяма шепа спанак за всяка порция и смесете с достатъчно дресинг, така че всеки лист да се покрие, като внимавате да не прекалите с дресинга. Подредете лука отгоре и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ