Регистрация

Салата с бейби спанак и доматен винегрет

Автор:
марина цекова
|
Дата:
17 Dec
|
Видяна:
1262
Оцени рецептата

1 1/2 с.л. доматено пюре

1 с.л. тамаринд

1/2 с.л. лук шалот, нарязан ситно

1/4 ч бял винен оцет

1 1/4 ч зехтин

1/4 ч.л. едра сол

1 щипка черен пипер

1 глава червен лук

1 1/2 с.л. балсамов оцет

6 ч бейби спанак

 

Поставете доматеното пюре, тамаринда, лука и оцета в блендер и разбъркайте добре. Бавно се добавя зехтинът, капка по капка в началото, след това бавно при постоянна струйка, докато всичкото се поеме от сместа. Добавете солта. За лука: Обелете и нарежете 1 голяма глава червен лук на филийки, достатъчно дебели, че да не се разпаднат, когато ги готвите. Намажете със зехтин и изпечете на скара до омекване. Сложете ги в купа с 1-1/2 с.л. балсамов оцет и разклатете, така че филийките да се отделят на пръстени. Измийте и подсушете една средно голяма шепа спанак за всяка порция и смесете с достатъчно дресинг, така че всеки лист да се покрие, като внимавате да не прекалите с дресинга. Подредете лука отгоре и поднесете.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта