Регистрация

Салата пържено пилешко

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
13 Jan
|
Видяна:
793
Оцени рецептата

900 г пилешки гърди

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1/2 ч брашно

3 яйца

1/4 ч мляко

1/2 ч галета

2 ч растително масло

За салатата:

2 пакета пресен спанак, почистен и измит

2 моркова, обелени и нарязани на тънки филийки

1 червена чушка, нарязана на ленти

1 глава червен лук, обелен и нарязан на тънки филийки

За дресинга:

3 с.л. мед

4 с.л. дижонска горчица

1/3 ч ябълков оцет

Сол и черен пипер на вкус

1/2 ч зехтин

1 ч растително масло

 

Нарежете пилешкото на хапки и поръсете със сол и пипер. Поставете брашното върху лист восъчна хартия и разбийте яйцата с млякото в плитка купа. Поставете галетата върху друг лист восъчна хартия. Потопете пилешките късчета в брашното и изтръскайте излишното, след което натопете в яйчената смес, а след това в галета. Оставете да престоят в продължение на 10 минути. Подгответе салатата и разпределете в 6 отделни чинии. За да направите дресинга, смесете меда, горчицата, оцета, солта и черния пипер в купа. Разбийте до гладкост и след това бавно добавете олиото и зехтина. Сгорещете олио за пържене на умерено-силен огън. Изпържете пилешкото до златисто-кафяво за около 5 мин. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Подредете върху салатата и полейте с дресинга.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта