Регистрация

Салата от херинга в сметанов сос

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
514
Оцени рецептата

1 ч херинга, нарязана фино

225 г език или телешко месо; сварени и ситно нарязани (по желание)

1/2 ч картофи, сварени, студени, нарязани фино

3 ч цвекло; студено, ситно нарязано, прясно сварено или консервирано

1/2 ч ябълки, обелени, нарязани

1/3 ч лук, нарязан фино

1/2 ч копър, нарязан фино

4 с.л. кисели краставички, нарязани фино

2 с.л. бял винен оцет

Сол и прясно смлян черен пипер

За дресинга:

3 яйца; твърдо сварени, охладени

1 с.л. горчица

2 с.л. бял винен оцет

1/4 ч зехтин

2-4 с.л. сметана

За соса:

1 ч заквасена сметана

3 с.л. сок от цвекло

1/2 ч.л. лимонов сок

 

В голяма купа смесете ситно нарязаната херинга, месото по избор, картофите, цвеклото, ябълките, лука и киселите краставички. Смесете 3 супени лъжици копър с оцета, добавете сол и черен пипер на вкус. Изсипете върху салатата и смесете внимателно с дървена лъжица. За дресинга: Извадете жълтъците от твърдо сварените яйца. Наситнете белтъците и оставете настрана. Прокарайте жълтъците през сито в малка купа с опакото на голяма лъжица, а след това ги намачкайте на пюре с горчицата. Постепенно прибавете оцета и олиото, след това сметаната, по една супена лъжица в даден момент, докато сосът се сгъсти. Изсипете върху салатата, разбъркайте леко и внимателно, покрийте с капак и оставете в хладилника в продължение на най-малко 2 часа. Точно преди сервиране, прехвърлете салатата в голяма купа и се поръсва с нарязаните ситно белтъци и останалия нарязан копър. За соса: Прибавете сокаот цвекло и лимон в заквасената сметана и разбъркайте, докато сместа е гладка. Поднесете соса отделно.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта