Салата от пресни картофи и копър
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г малки червени картофи, измити
2 средно големи грудки копър, подрязани и нарязан на четвъртинки по дължина
1/2 ч зехтин
сол
Прясно смлян черен пипер
1/3 ч черни маслини, нарязани
1/3 ч зелен лук; нарязан
6 - 7 с.л. винен оцет
Включете грила на фурната. Смесете картофите и копъра с 1/4 чаша зехтин; Запазете останалия зехтин. Сложете в тавичка за печене. Поръсете със сол и пипер. Изпечете под грила, като обърнете веднъж, за около 5 мин. от всяка страна. Печете на 200 градуса във фурната, докато само поомекнат, за около 15-20 минути. Не гответе прекалено дълго. Когато се поохладят, нарежете картофите и копъра на малки кубчета. Смесете с всичкия зехтин, 6 супени лъжици оцет и останалите съставки. Подправете на вкус. Добавете останалия оцет, ако е необходимо. Оставете в хладилника. Върнете до стайна температура преди сервиране. Доовкусете, ако е необходимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ