Регистрация

Салата от печени пресни картофи и дресинг с фъстъци и горчица

Автор:
elenkova
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
773
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

1/8 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер на вкус

1 с.л. оризов оцет

1/3 ч червен лук, наситнен

1 голям морков, нарязан диагонално

2 средно големи стръка целина, нарязана диагонално

1/2 ч лека майонеза

1/2 ч кисело мляко

2 с.л. фино нарязан кориандър или

магданоз

1 с.л. горчица

1 с.л. дижонска горчица

1/2 ч.л. смлян кимион

 

Нарежете фъстъците едро. Нарежете картофите на четвъртинки и поставете в тава за печене. Разбъркайте със зехтин, сол и черен пипер. Печете на 190 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути или до златисто. Разбърквайте от време на време. Извадете от фурната, смесете с оцета и се охлажда. Поставете нарязания лук в малка купа и се покрива с ледена вода. Оставете да престои 20 минути. Отцедете и изстискайте излишната влага с хартиена кърпа. Сложете малък съд с вода да заври, добавете морковите и варете около 2 минути или докато поомекнат. Потопете в ледена вода, за да спрете готвенето. Подсушете. Смесете охладените картофи, лука, морковите и целината в голяма купа. Смесете майонезата, киселото мляко, кориандъра, горчицата, кимиона и малко черен пипер. Смесете със зеленчуците и се съхранява в хладилник. Добавете фъстъците точно преди сервиране.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта