Регистрация

Руло с шоколадов крем

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
830
Оцени рецептата

За блата:

225 г полу-сладък шоколад

1/4 ч прясно кафе

7 яйца, разделени

(със стайна температура)

3/4 ч захар

1 щипка сол

За крема:

510 г полусладък шоколад, натрошен

3 ч сметана

 

За блата:

Загрейте фурната до 180 градуса.

Намажете с масло правоъгълна плитка тава. Постелете восъчна хартия на дъното. Заделете. Разтопете шоколада с кафето за около 10 минути или докато се разтопи. Охлажда се. Разбийте жълтъците с миксер до гладкост. Постепенно добавете захарта, като биете непрекъснато, докато сместа е много гъста, около 5 минути. Прибавете охладения шоколад, смесете добре. Разбийте белтъците със солта на сняг. Смесете 1/5 от белтъците с шоколадовата смес и след това изсипете шоколадовата смес в белтъците. Внимателно разбъркайте до хомогенност. Изсипете сместа в подготвения съд. Печете 14 минути.

За крема:

Разтопете шоколада. Сгорещете сметаната в тенджерка. Бавно налейте горещата сметана върху разтопения шоколад и се разбърква до получаването на гладка и лъскава смес. Прехвърлете сместа в дълбока купа и се охлажда до стайна температура. Докато блатът е още топъл, обърнете върху кърпа, поръсена щедро с какао и навийте на руло. Щом се охлади и кремът е готов, развийте, намажете с крем и навийте отново на руло. Глазирайте по желание.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта