Регистрация

Рибена салата с хрян

Автор:
любомира
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
734
Оцени рецептата

900 г камбала или треска филе; студено, сварено

4 с.л. корен хрян; прясно настърган

470 мл заквасена сметана

1 ч.л. сол

1/8 ч.л. бял пипер

2 с.л. лук, нарязан ситно

1 ч.л. бял оцет

3 с.л. пресен копър, нарязан фино

1 средно голяма маруля

2 яйца; твърдо сварени, нарязани на тънки филийки

3 домата, обелени и нарязани на парчета

 

В голяма купа, смесете хряна, сметаната, солта, черния пипер, лука, оцета и 2 супени лъжици нарязан копър. Натрошете рибата на парчета от по 5 см и смесете със сметановия дресинг с гумена шпатула. Мариновайте поне за 30 минути в хладилник, след това подредете рибата, соса и всичко останало върху канапе от подсушени, охладени листа маруля. Украсете с нарязани яйца и резени домати и точно преди сервиране, поръсете останалата супена лъжица нарязан копър върху салатата.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта