Регистрация

Рибена салата

Автор:
Силвето
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
645
Оцени рецептата

1 с.л. масло

450 г филе бяла риба

1/2 ч гореща вода

4 яйца, твърдо сварени

2 кисели краставички

1 с.л. каперси

За соса:

2 с.л. майонеза

2 с.л. заквасена сметана

2 ч.л. лимонов сок

1 ч.л. дижонска горчица

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. бял пипер

За гарниране:

1 яйце, твърдо сварено

4 резена консервирано цвекло

 

Разтопете маслото в тиган. Сложете рибата и изсипете горещата вода отгоре. Оставете да заври, покрийте, намалете котлона и оставете да къкри за 10 минути. Междувременно нарежете 4 сварени яйца и киселите краставички. Отцедете рибата, охладете и се нарязва на кубчета. Подгответе соса за салатата, като смесите майонезата, заквасената сметана, лимоновия сок, горчицата, солта и черния пипер. В отделна купа разбъркайте внимателно рибните кубчета, филийките яйца и краставички и каперсите. Подредете рибената смес в отделни чинии и полейте със соса. Оставете в хладилника за 30 минути. Гарнирайте с резени от останалото яйце и цвеклото. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта