Регистрация

Риба по мексикански

Автор:
dobrinska
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
768
Оцени рецептата

1 червен берикс, 1,3 кг

1 ч.л. сол

2 с.л. сок от лайм

900 г домати

1/4 ч зехтин

1 глава лук, фино нарязан на филийки

2 скилидка чесън, нарязан на филийки

1 дафинов лист

1/4 ч.л. риган

12 зелени маслини, разполовени

2 с.л. каперси

2 люти чушки, нарязани на ленти

1/2 ч.л. сол

3 с.л. зехтин

 

Набодете рибата от всички страни с остра вилица и втрийте със сол и сок от лайм; заделете за 2 часа. Обелете доматите, отделете семената и нарежете едро. Заделете. Загрейте олиото и запържете лука и чесъна, без да покафеняват, докато омекнат. Добавете доматите, с дафиновия лист, ригана, маслините, каперсите, лютото чушле и солта в тигана и варете соса докато част от сока се изпари - около десет минути. Изсипете соса върху рибата в тавичка. Поръсете зехтина върху соса и печете рибата за около двадесет минути, непокрита, от едната страна. Обърнете и печете до омекване - около 30 мин. Мажете рибата често със соса по време на готвене.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта