Реване
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 1/3 ч фин грис
4 яйца, разделени
1/2 ч захар
1/2 ч зехтин
Настърганата кора на 2 лимона
1/2 ч.л. бадемов екстракт
1/2 ч портокалов сок
1 ч.л. оцет
1/16 ч.л. винен камък
1/2 ч бадеми, нарязани, бланширани
На сиропа:
3/4 ч захар
Кората и сокът на 2 лимона
1 1/2 ч вода
1/4 ч.л. бадемов екстракт
Направете сиропа предварително. Смесете захарта, лимоновата кора и сок и водата в тенджера. Оставете да заври, оставете да къкри в продължение на 5 минути, след което добавете бадемовия екстракт. Свалете от огъня и оставете в хладилника за една нощ. Постелете 25 см квадратна тава с пергаментова хартия. Пресейте заедно брашното и бакпулвера, след което добавете гриса. Разбийте на крем жълтъците, захарта, зехтина, лимоновата кора и екстракта от бадеми. Добавете сместа от брашно, като поръсвате с портокалов сок, за да се овлажни. Избършете купа с кърпа, напоена с оцет, след това сложете белтъците. Разбийте ги заедно с винения камък на сняг, след това си обединете с тестото. Изсипете в тавата и се поръсва с бадемите. Пече се във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за около 45 минути или докато отгоре се зачерви. Извадете от фурната и докато все още е горещо, нарежете на квадратчета. Бавно изсипете сиропа върху реването.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ