Регистрация

Реване

Автор:
Ivko
|
Дата:
14 Sep
|
Видяна:
671
Оцени рецептата

1/2 ч брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1 1/3 ч фин грис

4 яйца, разделени

1/2 ч захар

1/2 ч зехтин

Настърганата кора на 2 лимона

1/2 ч.л. бадемов екстракт

1/2 ч портокалов сок

1 ч.л. оцет

1/16 ч.л. винен камък

1/2 ч бадеми, нарязани, бланширани

На сиропа:

3/4 ч захар

Кората и сокът на 2 лимона

1 1/2 ч вода

1/4 ч.л. бадемов екстракт

 

Направете сиропа предварително. Смесете захарта, лимоновата кора и сок и водата в тенджера. Оставете да заври, оставете да къкри в продължение на 5 минути, след което добавете бадемовия екстракт. Свалете от огъня и оставете в хладилника за една нощ. Постелете 25 см квадратна тава с пергаментова хартия. Пресейте заедно брашното и бакпулвера, след което добавете гриса. Разбийте на крем жълтъците, захарта, зехтина, лимоновата кора и екстракта от бадеми. Добавете сместа от брашно, като поръсвате с портокалов сок, за да се овлажни. Избършете купа с кърпа, напоена с оцет, след това сложете белтъците. Разбийте ги заедно с винения камък на сняг, след това си обединете с тестото. Изсипете в тавата и се поръсва с бадемите. Пече се във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за около 45 минути или докато отгоре се зачерви. Извадете от фурната и докато все още е горещо, нарежете на квадратчета. Бавно изсипете сиропа върху реването.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта