Регистрация

Рачешки кюфтенца "У-ла-ла"

Автор:
jeni
|
Дата:
08 Sep
|
Видяна:
636
Оцени рецептата

450 г рачешко месо, почистено

2 с.л. масло

2 с.л. брашно

1/2 ч мляко

1 жълтък

1 с.л. горчица

1 с.л. паста от хрян

1 с.л. каперси, нарязани и отцедени

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/8 ч.л. прясно смлян лют червен пипер

 

Поставете месото в купа и оставете настрана. Разтопете маслото в тенджера. Добавете брашното и се готви няколко минути, като се разбърква през цялото време. Махнете от котлона и бавно прибавете млякото, при непрекъснато разбъркване. Върнете на огъня и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Отстранете от огъня. Добавете жълтъците, горчицата, хряна, каперсите, солта, черния пипер и лютия червен пипер. Оставете да престои няколко минути. Изсипете сместа върху месото и разбъркайте внимателно заедно. Покрийте сместа и оставете в хладилника за най-малко 30 минути преди оформяне на кюфтенцата. Смесете яйцата и млякото в купа и се разбиват, докато са добре смесени. Поставете брашното и галетата в отделни купички. Оформете 8 кюфтенца от сместа с рачешкото месо. Оваляйте всяко леко в брашно, потопете в яйчената смес с мляко, а след това покрийте добре с галета. Охладете най-малко 1 час преди пържене. Загрейте олио в голям тиган. Добавете кюфтенцата и ги запържете, като обръщате няколко пъти, до златисто кафяво, около 6 минути общо време за готвене.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта