Регистрация

Рачешки кюфтенца с босилекова майонеза

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
08 Sep
|
Видяна:
680
Оцени рецептата

За кюфтенцата:

340 г рачешко месо

1/4 ч червени чушки, печени, от буркан, нарязани фино

3 с.л. босилекова майонеза

1 1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

3 ч галета

2 големи жълтъка

брашно

2 белтъка, леко разбити

3 с.л. масло

За босилековата майонеза:

3/4 ч майонеза

1/3 ч босилек, нарязан фино

1 с.л. лимонов сок

1 1/2 ч.л. чесън; счукан

1 1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

 

За кюфтенцата: Смесете месото от раци, червените чушки, босилековата майонеза и лимоновата кора в голяма купа. Прибавете половината галета и подправете на вкус със сол и черен пипер. Добавете жълтъците. Оформете кюфтенца от сместа. Оваляйте всяко в брашно и изтръскайте излишното. Намажете от двете страни с белтъците и покрийте с останалата галета. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 2 часа или до 6 часа. Разтопете маслото в тиган и запържете кюфтенцата на партиди до златисто кафяво (около четири минути от всяка страна). Поставете по две кюфтенца в чиния и сервирайте с останалата босилекова майонеза. За босилековата майонеза: Смесете всички съставки в купа. Поръсете със сол и пипер на вкус. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко един час, за да се смесят ароматите.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта