Регистрация

Пържено свинско с чесън

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
18 Jul
|
Видяна:
912
Оцени рецептата

1 ч свинско филе, нарязано на тънки филийки

1 ч.л. прясно счукан чесън

1/4 ч зехтин

2 големи стръка зелен лук; нарязан на 3 см парчета

1 ч.л. рибен сос

1/2 ч.л. сладък черен соев сос

1/4 ч.л. мононатриев глутамат (по желание)

3 листа кориандър, нарязани

1 щипка черен пипер

Горещ сварен ориз

 

Смесете свинското със сосовете, мононатриевия глутамат и черния пипер, докато свинското месо се покрие добре с всички съставки. В голям тиган, сгорещете зехтина на умерен огън. Запържете чесъна за няколко секунди. Сложете сместа със свинско. При постоянно бъркане, гответе в продължение на 5-6 минути. Добавете зеления лук и гответе още 1-2 минути. Отстранете от огъня. Поръсете с кориандър. Сервирайте върху горещ сварен ориз, заедно с купа бистра супа. За супата: В голяма тенджера, кипнете 7 ч вода с 1 бр. пилешки гърди в продължение на 15 минути. Варете на слаб огън за 1 час. Обезкостете месото и го върнете в бульона. Добавете 1/2 ч нарязани бамбукови кълнове, 1 чаена лъжичка рибен сос, 1/2 ч.л. соев сос, 1 супена лъжица нарязан зелен лук, щипка мононатриев глутамат- по желание, щипка черен пипер и 1 лист цикория, нарязан. Гответе още 5 минути. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта