Регистрация

Пържена риба с гъби

Автор:
gabi
|
Дата:
03 Sep
|
Видяна:
621
Оцени рецептата

6 цели сивена, по около 225 г всеки, почистени

1/4 ч мляко

Сол

Прясно смлян черен пипер

1/3 ч брашно

3 с.л. олио

6 с.л. несолено масло

6 големи гъби, тънко нарязани

2 с.л. пресен лимонов сок

4 ч наситнен пресен магданоз

 

Поставете рибата в чиния, добавете млякото и се поръсва със сол и черен пипер. Обърнете няколко пъти, за да се покрие хубаво. Заделете. Разстелете брашното върху плоска чиния. Извадете рибата от млякото и оваляйте в брашно. Отстранете излишното. Загрейте половината олио в незалепващ тиган, достатъчно голям, за да побере три риби на един слой. Гответе на умерен огън за 4 минути от едната страна. Обърнете и гответе още 6 - 8 минути или до златисто. Прехвърлете в топла чиния и дръжте на топло. Повторете с останалото олио и риба Междувременно, разтопете 1 с.л. от маслото в тиган на силен огън. Добавете гъбите и се поръсва със сол и черен пипер. Запържете ги леко, като разклащате тигана, докато течността се изпари и гъбите са добре запечени. Подредете гъбите над рибата и се поръсва с лимонов сок. Разтопете останалото масло в тиган на силен огън, като се разклащате съда, докато маслото стане лешниково кафяво. Изсипете го върху рибата, поръсете с магданоз и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта