Регистрация

Пшеничен булгур със стафиди и канела

Автор:
Генчев
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
1340
Оцени рецептата

1 с.л. маргарин

1/2 ч лук, нарязан

1/2 ч целина, нарязана

1 ч пшеничен булгур

2 ч пилешки бульон

1/2 ч.л. чесън (или на вкус)

1/4 ч.л. бял пипер

1/2 ч стафиди

1/2 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. сол

 

Разтопете маргарина в незалепващ тиган и запържете лука и целината до омекване, като разбърквате често. Добавете булгура и продължете да готвите, докато стане златисто кафяво. Добавете бульона, чесъна, черния пипер и естрагона. Добавете стафидите, канелата и солта и разбъркайте добре. Покрийте и продължете готвенето още 15-17 минути или докато течността се абсорбира. Поднесете горещо.

 





Виж още от категория "Зърнени"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта