Регистрация

Печена елда

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
22 Jun
|
Видяна:
1444
Оцени рецептата

3 ч сварена елда

1/2 ч грухана пшеница

1/2 ч кубчета червен лук

1/3 ч кубчета целина

1/4 зелена чушка, нарязана на кубчета

1/4 ч шафраново олио

1 ч нарязани гъби

1 ч домати, нарязани на кубчета

1/3 ч бадеми, препечени или

слънчогледово семе

1 ч.л. морска сол (по желание)

1/4 ч.л. лук на прах

1/4 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. чили на прах

1/2 ч.л. универсална подправка за пилешко

1/2 ч.л. сушен розмарин

 

Смесете елдата и пшеницата в купа и оставете настрана. Запържете лука, целината и зелената чушка в маслото до кафяво, подправете с лука и чесъна на прах. Добавете гъбите и запържете. Добавете доматите и гответе още 2 минути. Добавете сместа с елда и се разбърква много добре. Добавете останалите съставки и се разбърква много добре. Сложете в намаслена тавичка и печете в продължение на 30 минути в предварително загрята фурна на 180С.





Виж още от категория "Зърнени"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта