Регистрация

Пуешки емпанадас

Автор:
roni
|
Дата:
19 Mar
|
Видяна:
1078
Оцени рецептата

1 ч нарязано на кубчета сварено пуешко

1 1/3 ч настърган Чедър

115 г зелени чилита, отцедени

1 ч пълнозърнесто брашно

1/4 ч царевично брашно

1/2 ч.л. сол

1/3 ч масло

1/4 ч вода, студена

1 с.л. мляко

4 ч.л. царевично брашно; за поръсване

 

Смесете пуешкото, сиренето и лютите чушки; заделете. В друга купа смесете брашното, царевичното брашно и солта. Нарежете маслото, докато се получи ронливо тесто с размерите на малки зърна грах. Поръсете с вода и се смесва с блендер за тесто или вилица, докато тестото може да се оформи на топка. Добавя се малко повече вода, ако е необходимо. Разделете тестото на топки, една топка за всеки две порции; разделете пуешката смес на същия брой части като тестото. Обърнете тестото на набрашнена повърхност и разточете на квадрат с големина 22 см. Сложете в намаслена тавичка. Разпределете част от пуешката смес върху половината тесто до 3 см от ръба. Прегънете другата половина тесто отгоре и слепете краищата. Повторете с останалите продукти. Намажете с мляко отгоре. Поръсете с останалото царевично брашно. Печете на 200С в продължение на 25 минути или до златисто кафяво. Оставете да се охлади леко, преди да нарежете.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта