Регистрация

Постни зелеви сарми

Автор:
яна маринова
|
Дата:
06 Dec
|
Видяна:
915
Оцени рецептата

2 ч ориз

4 ч вода

1 средно голяма зелка

2 големи глави лук, нарязан

114 г масло

1 ч гъби, нарязани

1 с.л. сол

1 ч.л. пипер (или на вкус)

450 г консерва домати

1 кубче бульон

Доматен сок или вода, колкото е необходимо

 

Смесете ориза и водата в тенджера. Оставете да заври, като разбърквате леко, покрийте и оставете да къкри за 20 минути. Поставете в голяма купа, за да се охлади. Почистете зелката от сърцевината и я сложете в голяма тенджера, наполовина пълна с вода, покрийте с капак и оставете да заври. Гответе за около 2 минути. Извадете с дървена лъжица. Отделете външните листа. В голям тиган, леко задушете нарязания наситно лук в разтопено масло. Добавете лука и гъбите при ориза, разбъркайте внимателно, но не на каша. Добавете сол и черен пипер на вкус. Сложете отстранените листа зеле на дъното на тавичка за печене. Поставете голяма лъжица от пълнежа на дъното на всеки лист, прегънете краищата навътре и навийте сармичките. Подредете на един слой в тавата и покрийте с още листа зеле. Нарежете едро доматите и изсипете върху сармите. Добавете бульона, покрийте и печете в предварително загрята на 160С фурна за около 2 часа. Добавете доматен сок или вода, ако е необходимо, трябва да има около 10 см на течност на дъното.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта