Портокалови курабийки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 с.л. масло, меко
1/2 ч кафява захар
2 с.л. настъргана портокалова кора
1/4 ч.л. сол
1 яйце
15 г полу-сладък шоколад, натрошен много фино
1 3/4 ч брашно
За глазурата: 1 1/2 ч пудра захар
2 с.л. портокалов сок
4 с.л. лимонов сок
Разбийте на крем маслото, захарта, портокаловата кора и солта с миксер на висока скорост в продължение на 1 до 2 минути. Добавете яйцето и разбийте за още 1 минута при средна скорост. Добавете шоколада и брашното и разбийте на ниска скорост просто колкото да се смесят. Разделете тестото, разточете всяка половина на кръг, увийте в найлон и оставете в хладилника в продължение на най-малко 2 часа или, още по-добре, за цяла нощ. Когато сте готови да продължите, загрейте фурната до 190С. Разточете всеки кръг тесто, един по един, между листа леко набрашнена восъчна хартия, докато се получи тънък слой, който се поръсва с брашно веднъж по време на разточване. Внимателно отлепете горния слой хартия и изрежете кръгли формички. Плъзнете върху тавичка с помощта на долния слой хартия и оставете във фризера за 5 минути. След това прехвърлете с помощта на шпатула в леко намаслена тава за печене. Печете в предварително загрята фурна за 8-10 минути или докато леко покафенеят по краищата. Прехвърлете веднага върху решетка, за да се охладят. За глазурата: разбийте пудрата захар със соковете до гладкост. С помощта на сладкарска четка, намажете глазурата върху все още топлите бисквитки. Оставете да се втвърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ