Регистрация

Пилешко Кордон Бльо в тесто

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
07 Sep
|
Видяна:
843
Оцени рецептата

1 с.л. маргарин или масло

4 пилешки гърди, половинки

1/2 пакет бутер тесто

1 яйце

1 с.л. вода

4 ч.л. дижонска горчица

4 филийки шунка (около 115 г)

4 филийки кашкавал (около 115 г)

 

В широк тиган на средно висока температура, загрейте маргарина. Добавете сол и черен пипер на вкус. Добавете пилешкото и гответе, докато се зачерви. Извадете от съда. Покрийте и охладете за най-малко 15 мин. Размразете тестото на стайна температура в продължение на 30 мин. Загрейте фурната до 200С. Смесете яйцето с водата и оставете настрана. Развийте тестото върху леко набрашнена повърхност. Разточете на квадрат и нарежете на 4 квадрата. Намажете всеки квадрат с 1 ч.л. горчица. Покрийте с по резен шунка, кашкавал и 1 половинка пилешки гърди. Намажете краищата с яйчената смес. Прегънете върху плънката и залепете краищата. Поставете със затворения край в тавичка. Намажете с яйчената смес. Пече се около 25 минути или до златисто кафяво.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта