Регистрация

Пилешко гъмбо с бамя

Автор:
margarita
|
Дата:
03 Mar
|
Видяна:
1006
Оцени рецептата

1 ч олио

1 ч брашно

1 пиле, нарязано на порции, около 1 кг

1 кг бамя, нарязана

2 средно големи домата, нарязани

2 големи глави лук, нарязан

1 чушка, нарязана

2 ч.л. магданоз, нарязан

2 ч.л. зелен лук, ситно нарязан

Сол и черен пипер

 

Запържете пилето в олиото. Извадете месото. Добавете брашното в тигана и направете средно гъста запръжка. Добавете лука, чушката, доматите и бамята и се готви бавно, докато бамята омекне, около час. Бавно добавете 3 литра вода. Добавете пилешкото. Гответе бавно, докато пилето е почти готово - около час и половина. Добавя се вода, колкото е необходимо. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете магданоза и зеления лук и поднесете върху ориза. 





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта