Регистрация

Пилешки шишчета с краставичен сос

Автор:
Martchella
|
Дата:
07 Sep
|
Видяна:
676
Оцени рецептата

3 с.л. сок от лайм

1 ч.л. къри на прах

2 ч.л. мед

1/2 ч.л. смлян кориандър

1/2 ч.л. смлян кимион

1/8 ч.л. сол

2 скилидки чесън, фино нарязан

450 г пилешки гърди без кожа и кости, нарязани на кубчета

За краставичния сос:

1 с.л. захар

2 с.л. оризов оцет

1 с.л. вода

1 щипка лют червен пипер

3/4 ч настъргана обелена краставица, без семена

1/4 ч фино нарязана червена или зелена чушка

 

Смесете всички съставки, с изключение на пилешкото плитък стъклен или пластмасов съд. Добавете пилешкото. Покрийте и охладете за най-малко 2 часа, като разбърквате често. Пригответе соса. Включете грила на фурната. Напръскайте с готварски спрей решетка за печене. Извадете пилешкото от маринатата; заделете маринатата. Набодете месото на шишчета, като оставяте известно разстояние между кубчетата. Поставете върху решетката в тава за печене. Изпечете под грила за 4 мин. и обърнете. Намажете с маринатата. Пече се около 4 - 5 минути или докато месото побелее. Поднесете със соса.

За соса: кипнете захарта, оцета, водата и червения пипер в 1-литрова тенджера; отстранете от огъня. Добавете краставицата и чушката и оставете да се охлади.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта