Регистрация

Пилешки фахитас

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
22 Oct
|
Видяна:
713
Оцени рецептата

450 г пилешки гърди (обезкостени и без кожа)

За соса:

1/2 ч соев сос

1 ч портокалов сок

1 с.л. лимонов сок

1 ч.л. захар

2 скилидки чесън, счукан

1/2 ч.л. джинджифил

1 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

1 зелена чушка, нарязана на филийки

1 червена чушка, нарязана на филийки

12 брашнени тортили

 

Нарежете месото на ленти с дебелина около 0,5 см. Смесете всички съставки за соса и сместа се изсипва върху пилешките ивици. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ. Отцедете месо добре и запържете, като разбърквате в мазнината, заедно с лука и чушките, докато месото вече не е розово, а зеленчуците са поомекнали. Сгорещете пресата за сандвичи. Нарежете тортилите на квадрати. Намажете със зехтин от външната страна. Сложете 4 тортили в пресата за сандвичи с намазаната страна надолу. Изсипете от пилешката смес върху тортилите. Покрийте с още 4 тортили, с намазаната им страна нагоре. Затворете капака на пресата и печете около 3 мин. Повторете с останалите продукти.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта