Регистрация

Пилешки тортили

Автор:
Наталия
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
731
Оцени рецептата

За соса:

1 чаена чаша заквасена сметана

1/3 чаша мляко

2 супени лъжици фъстъчено масло

1 чаена лъжичка сусамово масло

За пълнежа

1 супена лъжица растително масло

450 г пилешки гърди, обезкостени, без кожа, нарязани на кубчета

1 чаена лъжичка пресен джинджифил, смлян

3 чаши зеле - накъсано

1 1/2 чаши моркови, нарязани на тънки клечици

1/2 чаша червена пиперка- нарязана фино

1/4 чаша зелен лук - нарязан на тънки клечици

2/3 чаша фъстъчено масло

1/2 чаша вода

1/4 чаша настърган кокос

1 супена лъжица къри на прах

1 супена лъжица сусамово масло

2 1/2 чаши сварен бял ориз

6 брашнени тортили

 

1 . В малка купа , смесете всички съставки за соса. Покрийте и се съхранява в хладилник, до сервиране.

2. В тиган, сгорещете олиото и запържете пилешкото и джинджифила. Гответе на средно-висока температура докато пилето вече не е розово (7 - 9 минути). Добавете зелето, морковите, червената чушка и лука; продължете готвенето, докато зеленчуците поомекнат ( 5-7 минути).

3. В същото време, в тенджера смесете фъстъченото масло, водата, кокоса, кърито на прах и маслото. Гответе на средно-висока температура, докато сместа се сгорещи ( 5-7 минути). Отстранете от огъня. Добавете ориза и се разбърква добре.

4. При сервиране, поставете една чаша от пълнежа в центъра на всяка топла тортиля. Сгънете двата противоположни края към центъра върху пълнежа. Навийте на руло и оставете в топлоустойчив съд.

5. Сложете в микровълновата до сгорещяване (1-2 минути). Сервирайте веднага със сос.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта