Регистрация

Пилешка чили енчилада

Автор:
radito
|
Дата:
03 Mar
|
Видяна:
866
Оцени рецептата

170 г настърган Чедър

225 г настърган кашкавал

1 ч пилешко месо, сварено, нарязано на кубчета

3/4 ч лук, нарязан фино

12 царевични тортили

2 ч пилешки бульон, затоплен

1 консерва чили с боб; 700 г

1 консерва енчилада сос (280 г)

2 ч заквасена сметана

 

Загрейте сиренето, половината кашкавал, пилето и лука. Заделете. Потопете тортилите една по една в бульона, за да омекнат. Напълнете с около 1/4 чаша от пилешката смес; навийте на руло и сложете със затворената част надолу в тавичка в две редици от по шест. В тенджера на средна температура, смесете чилито, енчилада соса и 1/2 чаша пилешки бульон, докато забълбука. Полейте навитите тортили. Поръсете с останалия кашкавал. Печете непокрито на 180С в продължение на 30 минути или докато се сгорещи и заври. Поднесете с лъжица сметана. Сервирайте останалата заквасена сметана отделно. 





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта