Регистрация

Пилешка касерола с маслини

Автор:
bogdanova
|
Дата:
03 Mar
|
Видяна:
850
Оцени рецептата

4 с.л. зехтин

1,3 кг пиле, нарязано на порции

1 голяма глава лук - ситно нарязан на кубчета

2 скилидки чесън, нарязан

450 г тиквички - обелени и ситно нарязани

450 г домати - обелени и нарязани

1 с.л. риган

1 ч.л. мащерка

сол и черен пипер

16 зелени маслини, без костилка

 

Загрейте олиото в голям тиган и запържете парчетата месо до златисто. Извадете и заделете месото. Запържете лука и чесъна в същото олио, докато поомекнат. Добавете тиквичките, доматите, ригана и мащерката. Продължете да запържвате, докато сосът се сгъсти. Върнете пилешкото в съда и поръсете леко със сол и черен пипер. Покрийте и варете на умерен огън за около 1 час, като разбърквате от време на време. 10 минути преди пилето да е готово, изплакнете маслините и ги добавете в съда. Разбърква се добре и се готви с останалите съставки. Поднесете с ориз.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта