Регистрация

Пилешка енчилада с томатило сос

Автор:
Благослава
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
770
Оцени рецептата

За соса:

1,2 кг мексикански доматчета томатило, пресни

1-2 халапеньо чушки

1 малка глава лук, ситно нарязан

1 скилидка чесън, счукан

1 с.л. олио

2 ч пилешки бульон

1/4 ч.л. сол

За енчиладата:

2 цели пилешки гърди (обезкостени и без кожа)

2 с.л. наситнен лук

1/3 ч заквасена сметана

1/4 ч.л. сол

1/3 ч зехтин

8 царевични тортили

1 ч настърган Чедър

1/2 ч натрошено сирене Азиаго

 

За да направите соса: Обелете и измийте доматчетата томатило. Сложете тенджера с вода да заври, добавете доматчетата и чушките халапеньо варете около 10 минути или докато поомекнат. Отцедете и премахнете дръжките на чушките. Поставете доматчетата, чушките, лука и чесъна в кухненски робот и разбийте на едро пюре. В голям тиган, сгорещете зехтина на умерен огън. Добавете зеленчуците и оставете да къкрят за 2 минути. Прибавете бульона и солта; оставете да къкри 15 минути, като периодично се разбърква. Заделете.

За да направите енчиладата:

Поставете пилешкото в тенждера и покрийте със студена вода. Оставете да заври, намалете котлона, покрийте и оставете да къкри до готовност. Извадете и охладете леко. Накъсайте месото и оставете настрана. Смесете пилешкото с лука, заквасената сметана и солта. Добавете 1/4 чаша от соса с томатило. Заделете. В голям тиган, загрейте зехтина над средно-висока температура. Сложете по тортия в горещото олио и се запържва около 30 секунди от всяка страна. Отцедете върху хартиени кърпи. Охладете леко. Разстелете малко от соса в правоъгълна тавичка. Изсипете част от плънката по средата на всяка тортия и навийте на руло. Поставете в тавата плътно една до друга. Изсипете соса върху енчиладата и се поръсва с чедър и сирене Азиаго. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 25 минути. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта