Регистрация

Пиле с ориз

Автор:
Генчев
|
Дата:
07 Sep
|
Видяна:
752
Оцени рецептата

1/4 ч зехтин

2 пилета, нарязани на порции.

2 ч.л. сол

6 връзки чирозо

4 ч ориз

2 ч.л. чесън, счукан

1 голяма глава лук, нарязан фино

1 голяма чушка, нарязана на кубчета

1/4 ч.л. шафран, натрошен

6 ч пилешки бульон

6 големи зрели домата, обелени и нарязани на кубчета

1 пакет замразен грах

115 г печени чушки от буркан, нарязани на ленти

 

Изсипете мазнината в голям тиган и сгорещете на умерено-силен огън. Добавете парчетата пилешко и поръсете със сол. Добавете още мазнина, ако е необходимо. Запържете всяко парче и прехвърлете в тавичка за печене. В същото олио, запържете чоризото и прехвърлете в тавичката, между пилешките парчета. Добавете половината от ориза на равномерен слой. В същата мазнина запържете леко чесъна, лука и чушката, като се разбърква. Когато зеленчуците поомекнат, ги разпределете равномерно върху пилешкото месо, наденицата и ориза, след това изсипете останалия ориз отгоре. Добавете шафрана при пилешкото и се разбърква много добре. Изсипете върху ориза. Добавете доматите. Покрийте плътно и се пече на 180С градуса в продължение на 1 1/2 часа. Междувременно, леко сварете зеления грах с щипка сода и дръжте на топло.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта