Регистрация

Пиле по мексикански

Автор:
marto
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
647
Оцени рецептата

1 ч.л. чили на прах

2 с.л. кафява захар

2 с.л. сос Уорчестър

150 мл пилешки бульон

4 пилешки гърди без кожа и кости

1 ч.л. сол със сушена целина

2 с.л. червен винен оцет

3 с.л. кетчуп

3 капки сос табаско

150 мл кисело мляко

 

Смесете чилито на прах със солта със сушена целина, кафявата захар, винения оцет, соса Уорчестър, доматения кетчуп, пилешкия бульон и соса табаско. Направете дълбоки прорези в пилешкото и подредете в огнеупорен съд. Залейте със сместа с лют червен пипер, загрейте скарата на висока мощност и гответе пилето в продължение на 5 минути. Намалете огъня и печете на скарата в продължение на 10 минути от всяка страна. Намажете пилето обилно със соса чили и печете още 10 минути или докато месото е крехко. Прехвърлете пилето в затоплена чиния и полейте всяко със сос. Покрийте всяка порция с лъжица кисело мляко. Гарнира се с кориандър или магданоз и сервирайте със салата.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта