Регистрация

Пиле Акапулко

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
893
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

2 ч пилешки бульон 

1 с.л. зехтин 

2 ч.л. смлян кимион

2 червени чушки, нарязани на кубчета 

450 г пилешки гърди, половинки, без кожа и кости 

2 жълти чушки, нарязани на филийки 

2 с.л. чили, мляно със семената 

1 глава лук, нарязан на тънки филийки 

1/3 ч оризов оцет 

1/4 ч кориандър, нарязан 

3 с.л. чесън, счукан 

2 с.л. смес от следните подправки:

2 пръчици канела, натрошени

1 супена лъжица синапено семе

2 ч.л. черен пипер

1 ч.л. карамфил

1 ч.л. бахар

1 ч.л. плодове от хвойна

1 ч.л. смляно индийско орехче

1 ч.л. семена от копър

4 сушени дафинови листа

Едно малко парче сушен джинджифил 

 

Начин на приготвяне:

Сложете бульона и сместа от подправки в голяма тенджера за 10 мин. Прецежда се, след това върнете бульона в тенджерата. Добавете пилешкото, лука, оцета, чесъна, зехтина и кимиона. Гответе на много слаб огън, докато пилето се свари, около 10 минути. Прехвърлете пилешкото и лука в плитка тавичка. Покрийте с чушките и чилито. Оставете бульона да се редуцира до 2/3 чаша за около 10 мин. Изсипете течността върху пилешкото и охладете за 30 мин. Добавете кориандъра. Покрийте и се оставете в хладилник за 4 часа. Нарежете месото и прехвърлете в чинии. Покрийте с маринованите зеленчуци и малко от сока.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта