Регистрация

Печени свински пържоли

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
03 Sep
|
Видяна:
565
Оцени рецептата

Необходими продукти:

6 свински котлета

1 скилидка чесън, счукан

1 ч.л. семена ким, счукани

2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. сол

Щипка пипер

1 ч бяло сухо вино

1 ч заквасена сметана, по желание

 

Начин на приготвяне:

Сложете месото в огнеупорен съд. Смесете останалите съставки, с изключение на сметаната, и се изсипват върху котлетите. Мариновайте пържолите 2 - 3 часа в хладилника. Печете на 160 градуса в предварително загрята фурна за 1 час или до омекване. Добавете още вино, ако е необходимо. Разбъркайте заквасената сметана в соковете от тавата и сгорещете хубаво, но без да завира. Сервирайте пържолите със сметановия сос и овкусени с масло сварени спагети или кнедли.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта