Регистрация

Печени броколи

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
985
Оцени рецептата

Необходими продукти:

510 г броколи, замразени

1 яйце

8 с.л. галета

масло

бял пипер

черен пипер

7 с.л. майонеза

2 кисели краставички

1 ч.л. каперси

1 филе аншоа

1/2 връзка магданоз

 

Начин на приготвяне:

Сложете подсолена вода да заври в голям съд; добавете замразените броколи и ги оставете да къкрят за 10 минути. Отцедете върху хартиени кърпи. Счупете яйцата в дълбока чиния и разбийте хубаво с вилица. Сложете галетата в друга дълбока чиния.  Нарежете броколите на малки розетки и натопете първо в яйце, след това в галета. Загрейте маслото в голям тиган; добавете броколите и се запържва до кафяво от двете страни. За соса, нарежете краставичките много фино. Нарежете аншоата на малки кубчета. Нарежете фино каперсите. Всичко се смесва с майонезата и подправки на вкус. Сервирайте броколите със соса и хляб.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта