Регистрация

Патладжан Сорентино

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
17 Sep
|
Видяна:
935
Оцени рецептата

1 филийка моцарела

1/2 ч настъргана моцарела

1 ч настъргана рикота

1 голям патладжан, нарязан на тънки филийки

2-3 яйца, разбити с

1 ч настъргано сирене

1 ч.л. чесън на прах

Щипка магданоз

Сол и черен пипер

Брашно

Сос маринара:

1 коонсерва цели домати

6 скилидки чесън

Риган

Босилек

Червен пипер

Сол на вкус

Зехтин

 

Потопете нарязания патладжан в сместа от яйца и сирене, след това в брашното, така че да се покрие. Изпържете до златисто и отцедете. Напълнете всяка филийка патладжан с рикота и 1 филийка моцарела и навийте на руло. Поставете със затворената страна надолу в тавичка, с малко Маринара сос на дъното. Покрийте патладжана с още сос Маринара и с още моцарела. Печете на 180С градуса във фурната за 10 - 15 минути или до златисто.

Сос маринара:

Покрийте дъното на тиган със зехтин. Запържете 3 скилидки чесън, срязани наполовина, след това извадете и изхвърлете. Натрошете доматите на ръка и се поставят в тигана. Добавете подправки на вкус и варете на слаб огън за 15-20 мин.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта