Регистрация

Патладжан с кисело мляко

Автор:
Силвето
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
690
Оцени рецептата

4 средно големи патладжана

олио за пържене

2 средно големи глави лук, нарязани на филийки

1 зелена чушка, нарязана на филийки

2 големи зрели домата, обелени

Сол

1/4 ч.л. люто чили на прах

1/4 ч вода

За соса с кисело мляко:

2 ч цедено кисело мляко

2 скилидки чесън (или повече)

Сол на вкус

 

Изрежете стъблата от патладжаните и ги оставете необелени. Нарежете лука на кръгчета от по 1 см. Сложете парчетата в тава и поръсете щедро със сол. Оставете за 30 минути, след това подсушете с хартиени кърпи. Покрийте хубаво дъното на съд с капак с олио. Запържете патладжана, докато леко покафенее от всяка страна. Не гответе напълно. Прехвърлете в чиния. В същия тиган, запържете лука. Пържете докато стане прозрачен. Извадете в друга чиния. Поставете един слой от патладжана обратно в тигана. Покрийте с лук, зелена чушка и домат. Повторете с останалите съставки и добавете малко сол и чили пипер между слоевете. Налейте останалото олио от патладжана и лука и добавете водата. Покрийте и оставете да къкри леко в продължение на 10-15 мин. или до омекване на патладжана.   Смесете съставките са соса и изсипете половината сос в основата на съда. Покрийте със зеленчуците, като повдигате внимателно, така че да не ги натрошите. Полейте с останалия сос. Поднесете с хляб.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта