Патладжан с кисело мляко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 средно големи патладжана
олио за пържене
2 средно големи глави лук, нарязани на филийки
1 зелена чушка, нарязана на филийки
2 големи зрели домата, обелени
Сол
1/4 ч.л. люто чили на прах
1/4 ч вода
За соса с кисело мляко:
2 ч цедено кисело мляко
2 скилидки чесън (или повече)
Сол на вкус
Изрежете стъблата от патладжаните и ги оставете необелени. Нарежете лука на кръгчета от по 1 см. Сложете парчетата в тава и поръсете щедро със сол. Оставете за 30 минути, след това подсушете с хартиени кърпи. Покрийте хубаво дъното на съд с капак с олио. Запържете патладжана, докато леко покафенее от всяка страна. Не гответе напълно. Прехвърлете в чиния. В същия тиган, запържете лука. Пържете докато стане прозрачен. Извадете в друга чиния. Поставете един слой от патладжана обратно в тигана. Покрийте с лук, зелена чушка и домат. Повторете с останалите съставки и добавете малко сол и чили пипер между слоевете. Налейте останалото олио от патладжана и лука и добавете водата. Покрийте и оставете да къкри леко в продължение на 10-15 мин. или до омекване на патладжана. Смесете съставките са соса и изсипете половината сос в основата на съда. Покрийте със зеленчуците, като повдигате внимателно, така че да не ги натрошите. Полейте с останалия сос. Поднесете с хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ