Регистрация

Паста с пилешко

Автор:
Надежда
|
Дата:
03 Mar
|
Видяна:
773
Оцени рецептата

3 обезкостени и без кожа пилешки гърди, половинки, нарязани на ленти от по 1 см

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета

2 скилидки чесън, счукан

410 мл пилешки бульон

1 ч.л. сушен босилек

1/2 ч.л. сол

3/4 ч паста ротини

1 пакет замразени броколи, моркови и карфиол

4 ч мляко

1/2 ч брашно

1/2 ч червена чушка, нарязана

1/4 ч настърган пармезан

 

Намажете тенджера леко с олио. Сгорещете на умерен огън. Добавете пилето, лука и чесъна; гответе 4-6 минути или докато лукът омекне, като се разбърква от време на време. Добавете бульона, босилека и солта. Оставете да заври. Добавете пастата и варете на умерен огън за 8 минути, като разбърквате от време на време. Междувременно поставете замразените зеленчуци в гевгир или цедка; изплакнете с топла вода, докато се размразят. Отцедете добре. В купа смесете 1 чаша от млякото с брашното. Прибавете зеленчуците, млечната смес, останалите 3 чаши мляко и чушката в сместа с пастата. Оставете да заври, като разбърквате често. Намалете огъня до умерен; гответе още 3-5 минути или докато супата се сгъсти и зеленчуците и пастата омекнат, като периодично се разбърква. Поднесете в 6 отделни купички. Поръсете със сирене.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта