Регистрация

Парижки сърчица

Автор:
Ivko
|
Дата:
23 Aug
|
Видяна:
628
Оцени рецептата

1 1/2 ч брашно

130 г цели бадеми, смлени

3/4 ч масло или маргарин, меко

1/2 ч.л. бадемов екстракт

1/8 ч.л. сол

1 яйце

1 ч пудра захар

4 ч.л. лимонов сок

3 с.л. сладко от малини

 

В голяма купа, смесете брашното, смлените бадеми, маслото или маргарина, екстракта от бадем, солта, яйцата, захарта и 1/2 чаена чаша пудра. С миксер на ниска скорост, разбийте съставките, докато са добре смесени, като понякога остъргвате купата с гумена шпатула. Оформете тестото на топка; увийте с найлон. Оставете в хладилника за два часа. Загрейте фурната до 190 градуса. Намаслете 2 тави за печене. На леко набрашнена повърхност с леко набрашнена точилка, разточете половината от тестото до слой с дебелина 0,3 см, като държите останалото тесто в хладилника. С набрашнена с форма за бисквитки, изрежете сърчица от тестото. С набрашнена кръгла форма за бисквитки, изрежете половината от сърцата в средата. Сложете бисквитките в тавите на 1 см една от друга. Пече се около 10 минути или до златисто кафяво. Веднага прехвърлете върху решетка, за да се охладят/ Повторете с останалото тесто. За да направите бисквитките: В малка купа, смесете лимоновия сок с 1/2 чаена чаша пудра захар, докато сместа стане гладка. Нанесете тънък слой от лимоновата глазура върху сърцата без изрязаните центрове; покрийте всяко сърце с изрязан център, леко натиснете заедно. Напълнете изрязаните центрове с 1/4 чаена лъжичка сладко. Поръсете с пудра захар.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта