Регистрация

Пай със стафиди

Автор:
yasen
|
Дата:
23 Aug
|
Видяна:
608
Оцени рецептата

1 ч кафява захар

2 с.л. царевично нишесте

2 ч стафиди

1 ч.л. портокалова кора; ситно настъргана

1/2 ч портокалов сок

1/2 ч.л. лимонова кора; ситно настъргана

2 с.л. Лимонов сок

1 1/3 ч студена вода

1/2 ч орехи, нарязани

Тесто за отгоре:

2 ч брашно

1 ч.л. сол

2/3 ч мазнина

6 до 7 с.л. студена вода

 

В тенджера, смесете кафявата захар и царевичното нишесте. Добавете стафидите, портокаловата кора, портокаловия сок, лимоновата кора, лимоновия сок и водата. Варете и разбърквайте на умерен огън, докато сместа се сгъсти и заври. Гответе и се разбърква още 1 минута; отстранете от огъня, добавете орехите. Напълнете блат с диаметър 23 см с плодовата смес. Направете ресни от тестото за покриване и прикрепете върху пая във формата на решетка. Покрийте ръба с фолио. Пече се на 190 градуса в продължение на 20 минути. Свалете фолиото и печете още 20 мин.

Тесто за отгоре: Смесете брашното и солта в купа. Нарежете мазнината, докато се получи ронливо тесто с размерите на малки зърна грах. Поръсете една супена лъжица вода над част от сместа, леко разбъркайте с вилица. Избутайте от едната страна на купата. Повторете, докато се навлажни всичко. Оформете тестото на топка. Разделете тестото наполовина. Вземете половината тесто и върху леко набрашнена повърхност изравнете тестото с ръце. Разточете на кръг с около 27 см. Сложете в кръгла тавичката за пай с диаметър 23 см. Подрежете краищата на тестото. Напълнете с плънката и разточете останалото тесто. Нарежете по диагонал на 1 см широки ленти. Покрийте пая с лентите, така че да се образува решетка. Притиснете. Изпечете до готовност.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта