Регистрация

Пай със сини боровинки без захар

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
25 Aug
|
Видяна:
634
Оцени рецептата

1 готово тесто за двоен блат за пай

4 ч боровинки, пресни или замразени, размразени

4 ч.л. подсладител

1/4 ч.л. канела

1/8 ч.л. индийско орехче

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. тапиока

8 капки или

10 капки течен аромат на масло

 

Сложете тестото за блата в тавичка с диаметър 25 см и набодете с вилица. Измийте и отцедете боровинките. Смесете следващите шест съставки заедно в малка купа; смесете с плодове, като внимавате да не ги намачкате твърде много. Изсипете сместа в тестото. Покрийте с горното тесто, като направите прорези, за да излиза парата. Печете на 210С за 10 минути, намалете фурната до 160С и печете още 45 минути или докато блатът е златист кафяв.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта