Регистрация

Пай Мелтън Моубрей

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
04 Mar
|
Видяна:
1032
Оцени рецептата

900 г свинска плешка, нарязана на малки кубчета

1 ч.л. сол и пипер

1/2 ч.л. смлян градински чай или 2-3 листа

1 щипка семена синап

1 щипка бахар

свински и телешки кости

2 глави лук, нарязан

1 дафинов лист

2-3 стръка мащерка

225 г свинска мас

450 г брашно

2/3 ч мляко, смесено наполовина с вода

1 яйце, леко разбито

 

Смесете месото, солта, черния пипер и подправките и се оставя настрана. За да направите бульон, сварете костите, лука, дафиновия лист, билките, солта и черния пипер в 4 чаши вода за два часа или докато течността се редуцира до 2 1/3 чаши. Охлажда се, отстранява се мазнината и бульонът се съхранява в хладилник, докато започне да се желира. За да направите тестото, втрийте 30 г мас в брашното, смесено с една чаена лъжичка сол, докато се получи консистенцията на галета. Сварете останалата част от мазнината с млякото и водата. Направете кладенче в средата на брашно и като разбърквате с дървена лъжица, прибавете кипящата течност. Замесете и оставете да престои 10 минути.

За да направите корпуса, разточете три четвърти от тестото на кръг с дебелина 0,3 см. Набрашнете външната страна на метална кутия и я поставете в центъра на тестото. Разпределете тестото около стените, след което внимателно отстранете кутията. Напънете готовия блат с месната смес. Разточете останалото тесто в кръг, малко по-голям от диаметъра на готовия блат - това ще е капакът. Загрейте фурната до 200С. Навлажнете горния ръб на пая и леко притиснете капака. Подрежете краищата му. Направете дупка в центъра на капака и украсете с тестени листа. Поставете върху тавичка и се пече в предварително загрята фурна за 20 минути, след което намалете температурата до 150 градуса и печете в продължение на 1 3/4 часа. Извадете и оставете да се охлади. Изсипете охладения бульон през дупката в капака и се съхранява в хладилник. Сервирайте студено.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта